wda śledzenie kanału nie sprawiło, że stałam się weganką ale coraz rzadziej sięgam po mięso, a swój jadłospis urozmaicam dużą większą ilością warzyw. Przepisy wegetariańskie, bo na weganizm nie jestem jeszcze gotowa, stały się tak naprawdę bazą mojej kuchni. Strasznie się cieszę, że odkryłam ten kanał i zaczęłam zmieniać swoje życie.
Wystarczy połączyć je z odrobiną cebulki
Szpinak i suszone pomidory to połączenie, które uwielbia kuchnia wegańska. Jest ono nie tylko szalenie zdrowe, ale też i smaczne. Samo przygotowanie potraw nie trwa przy tym długo. Przepisy wegańskie często wykorzystują suszone pomidory jako składnik sosów. Wystarczy połączyć je z odrobiną cebulki, czosnku i kilkoma garściami świeżego szpinaku. Zblanszowane idealnie sprawdzają się jako dodatek do makaronu, oczywiście w stu procentach roślinnego. Przepisy wegetariańskie łączą je natomiast z tradycyjnym makaronem.
Może i dobrze bo kuchnia wegańska
Filozofia odżywiania oparta na wykluczeniu konsumpcji mięsa i tłuszczu zwierzęcego zwana dietą jarską lub wegetariańską rozwinęła się w Indiach około 2 tysiące lat temu. Dziś przepisy wegetariańskie masowo stosowane są w kuchniach na całym świecie. Dużo osób interesuje też kuchnia wegańska i wciąż poszukiwane są przepisy wegańskie. Lecz kuchnia wegańska nie jest tak popularna, jak ta wegetariańska. Może i dobrze, bo kuchnia wegańska nie jest dla każdego. Natomiast kuchnię wegetariańska może stosować każdy człowiek.